Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@01:00:02 GMT

جریمه خودرو صفر هنگام حمل با تریلی!

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۷۴۰۳

جریمه خودرو صفر هنگام حمل با تریلی!

بسیاری از رانندگانی که جریمه می‌شوند، بر این باورند که مرتکب آن تخلف نشده‌اند و صرف‌نظر از درست یا غلط بودن ادعای آن‌ها، پیگیری و اعتراض به جرایم اشتباهی نیازمند طی فرآیندی است که می‌توان با اقداماتی، این جریمه‌های اشتباه را به صفر رساند.

به گزارش همشهری، جریمه‌های اشتباهی راهنمایی و رانندگی گاه گریبانگیر رانندگانی می‌شود که به‌طور قطع بر این باورند مرتکب آن تخلف نشده‌اند و به‌تبع آن، مستحق جریمه اعمال‌شده نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بار‌ها شنیده و دیده شده که یک راننده می‌گویند مثلا شب گذشته در یک جاده یا یک شهر جریمه شده در صورتی که اصلاً در محل اعمال جریمه، تردد و حضور نداشته است یا گفته می‌شود که جریمه از نوع تسلیمی برای یک راننده اعمال شده است، اما فرد مدعی می‌شود که اصلاً افسر پلیس راهور برای وی جریمه‌ای اعمال نکرده و در اختیار راننده قرار نداده است.

بعضی از جریمه‌های اشتباهی که اخیراً به کرّات گزارش شده است نیز به‌دلیل عدم اتصال سامانه وزارت راه به پلیس صورت می‌گیرد و کسی نیز مسئولیت آن را گردن نمی‌گیرد! در این‌گونه موارد، عوارض آزادراهی به‌صورت الکترونیک توسط این سامانه‌ها مانند "آنی‌رو" پرداخت شده است، اما به‌دلیل عدم اتصال بانک اطلاعات سامانه‌های مذکور با سامانه‌های پلیس راهور، جریمه عدم پرداخت عوارض الکترونیکی برای هموطنان لحاظ می‌شود.

سامانه‌های مذکور نیز در جواب کاربران می‌گویند که مشکل از طرف آن‌ها نیست و متأسفانه تا امروز به‌دلیل نبود بانک اطلاعات مشترک بین سامانه‌های وزارت راه و پلیس راهور، کاربران قربانی و مجبور به پرداخت جریمه‌های تحمیلی می‌شوند.

در مواردی دیگر نیز زمان تعویض پلاک، خلافی و عوارض سالانه شهرداری پرداخت و صفر می‌شود. در صورتی که عوارضی مانند تردد داخل طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و آزادراهی بررسی نشده است و متأسفانه تسویه موارد مذکور اعمال نمی‌شود.

در این‌گونه موارد نیز به دلیل عدم اتصال سامانه شهرداری و آزادراهی به سامانه پلیس، فرد خریدار پس از خرید خودرو، با حجمی از بدهی و جریمه مواجه می‌شود و زمان تردد آزادراهی و پرداخت عوارض آن یا پرداخت مبلغ پارک حاشیه‌ای با مبالغی مواجه می‌شود که از قبل تسویه نشده است و به‌نوعی به گردن خریدار می‌افتد.

نوع دیگری از این دست جریمه‌ها مربوط به خودرو‌های صفری است که از طریق تریلی از شهری به شهر دیگر جابه‌جا می‌شوند. در این‌گونه موارد بعضاً دیده شده که راننده تریلی به‌دلیل تخلفی همچون سرعت غیرمجاز جریمه شده است، اما جریمه مذکور برای پلاک خودرویی لحاظ می‌شود که روی تریلی قرار داشته است!

اعمال قطعی جریمه‌های رانندگی منوط به ارسال دو پیامک برای مالک آن وسیله نقلیه است؛ پیامک نخست به‌معنای جریمه قطعی نیست و در این پیامک ذکر می‌شود که تخلف احتمالی صورت‌گرفته در حال بررسی است و اگر پیامک دوم حاوی شناسه قبض و نرخ اعمال جریمه برای مالک ارسال شود، به این معناست که دیگر اعمال جریمه به‌صورت قطعی صورت گرفته است، اما در بسیاری از موارد، پیامک‌های مربوطه توسط سامانه پلیس برای مالکان وسایل نقلیه ارسال نمی‌شود.

اعمال جریمه‌های اشتباهی از این جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که افراد جریمه‌شده باید برای پیگیری و حذف جریمه‌های مذکور، وقت بگذارند و پیگیری حذف این جرائم اشتباهی، فرایندی بسیار خسته‌کننده دارد که البته بسیاری از افرادی که این‌گونه جرائم برایشان لحاظ می‌شود، از پیگیری برای حذف جریمه اشتباهی خود منصرف می‌شوند و جریمه را می‌پردازند.

به‌هرحال در اعمال جریمه‌های اشتباهی، خطای انسانی یا سیستمی متصور است و پلیس نیز با هوشمندسازی تلاش دارد این خطا‌ها به حداقل ممکن برسد که نمونه آن امکان مشاهده تصاویر دوربین‌ها حین اعمال جریمه در اپلیکیشن "پلیس من" است.

کاربران می‌توانند پس از بارگیری اپلیکیشن مذکور، نصب، ثبت‌نام، احراز هویت و ثبت شماره پلاک خودرو، با پرداخت مبلغی از امکانات متنوع این اپلیکیشن همچون دریافت خلافی استفاده کنند البته رؤیت تصاویر خلافی فعلاً مربوط به تصاویری است که توسط دوربین‌ها ثبت شده است؛ لذا اگر سامانه‌های مذکور مانند آنی‌رو وزارت راه یا شهرداری به سامانه پلیس متصل شوند، دیگر شاهد ثبت بخشی قابل‌توجه از این جریمه‌های اشتباهی نخواهیم بود و به این ترتیب با اتصال سامانه‌های مذکور به یکدیگر، دیگر کاربران به‌خاطر عدم پرداخت عوارض آزادراهی (با وجود پرداخت الکترونیکی) جریمه نخواهند شد. همچنین مورد دیگر بحث تسویه عوارض شهرداری و آزادراهی در زمان تعویض پلاک است که باید مورد توجه قرار گیرد تا جریمه‌ها به گردن خریدار نیفتد.

از طرفی دیگر راه‌حل پیگیری و رفع جریمه اشتباهی نیازمند حضور فرد معترض در دفاتر پلیس+۱۰ یا مراکز اجرائیات پلیس راهور در استان‌ها و شهرستان‌ها است که می‌توان با پیشبرد هوشمندسازی و امکان اعتراض به جریمه‌ها به‌صورت برخط یا استفاده از اپلیکیشن‌هایی همچون "پلیس من" در اعتراض به جریمه‌های اشتباهی، دردسر‌های ناشی از پیگیری حذف جریمه‌های اشتباهی را به حداقل رساند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جریمه اشتباهی جریمه رانندگی جریمه های اشتباهی سامانه های مذکور اعمال جریمه پلیس راهور سامانه ها جریمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۷۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود/اعمال قانون و اعزام به پارکینگ

سرهنگ علی محمدی در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: در صورت مفقود شدن یکی از پلاک‌های خودرو یا تک پلاک موتورسیکلت، مالک فقط ۲۴ ساعت وقت دارد نسبت به گزارش و تغییر و دریافت پلاک جدید اقدام کند.

در صورت عدم گزارش مفقودی پلاک هرگونه جرم و جنایتی که با آن انجام شود برای مالک وسیله نقلیه مسئولیت ایجاد کرده و باید پاسخگو باشد.

رئیس مرکز شماره گذاری پلیس راهور فراجا خودروهای تک پلاک را فاقد اجازه تردد دانست و افزود: در صورت رویت چنین مواردی پلیس موظف به توقیف خودرو است و علاوه بر جریمه نقدی خودرو به پارکینگ منتقل می‌شود.

شماره گذاری خودروهای لوکس

سرهنگ محمدی همچنین درباره شماره گذاری خودروهای لوکس گفت: برای خودروهای لوکس تعریف مشخصی تبیین شده است که شامل شماره گذاری به خصوص پلاک ملی نخواهند شد.

به گفته او، البته برخی از خودروهای لوکس در مناطق آزاد تجاری و اقتصادی قابل تردد با پلاک منطقه هستند اما هیچگاه پلاک ملی نخواهند شد.

رئیس مرکز شماره گذاری راهور همچنین درباره ادعای برخی فروشندگان خودرو مبنی بر تمدید سالیانه خودروهای گذرموقت گفت: مردم فریب چنین ادعایی را نخورند زیرا هیچ مجوز یکساله و یا به صورت تمام وقت برای تردد خودروهای گذرموقت در مناطق غیرتجاری وجود ندارد.

سرهنگ محمدی حتی تمدید چندبار در سال پلاک گذرموقت را نیز شایعه عنوان کرد و افزود: مدت تردد این خودروها با پلاک گذر موقت محدود بوده و باید به مناطق آزاد تجاری بازگردند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: عزم جدی پلیس در برخورد با خودروهای حادثه‌ساز/ اعمال قانون برای ۳۷۲۰ خودروی متخلف جریمه دستکاری پلاک خودرو از۶۰ هزارتومان تا یکسال حبس/ ثبت ٣٥٠٠ تخلف پلاک مخدوش طی سه هفته

دیگر خبرها

  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شد
  • نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود/اعمال قانون و اعزام به پارکینگ
  • ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در توقیف پلیس خراسان جنوبی
  • توقیف ۶۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خراسان جنوبی
  • نصب برچسب و چراغ زنون : ممنوع
  • استفاده از «چراغ زنون» و «استیکر تزئینی» روی خودرو مطلقاً ممنوع است
  • ممنوعیت استفاده از «چراغ زنون» و استیکر
  • مقصر جریمه شدن اشتباهی رانندگان کیست؟
  • ممنوعیت استفاده از چراغ زنون و استیکر تزئینی برای خودرو
  • تیراندازی هنگام اجرای حکم جلب/ ۴ پلیس کشته شدند